Fredag, 14. januar 2022 - af Malan Joensen

Undrede du dig også? Derfor er kransene i forskellige farver

Dronning Margrethe, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Joachim, prinsesse Marie og prinsesse Benedikte lagde kranse på kong Frederik 9. og dronning Ingrids gravsted i Roskilde i anledning af 50-året for kongens død i 1972.
Dronning Margrethe, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Joachim, prinsesse Marie og prinsesse Benedikte lagde kranse på kong Frederik 9. og dronning Ingrids gravsted i Roskilde i anledning af 50-året for kongens død i 1972.
Fotomontage: Keld Navntoft/Kongehuset, Hanne Juul og Aller Media
Dronning Margrethe og familien lagde smukke kranse på kong Frederik 9. og dronning Ingrids gravsted.

Fredag er det 50 år siden, dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie mistede deres elskede far kong Frederik 9.

Det blev markeret ved middagstid med en kransenedlæggelse ved kong Frederik 9. og dronning Ingrids gravsted ved Roskilde Domkirke. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dronning Anne-Marie skulle også have deltaget, men var forhindret, fordi hendes mand kong Konstantin er smittet med coronavirus, og dronning Anne-Marie derfor ikke kan rejse til Danmark.

Der var selvfølgelig sørget for smukke kranse fra alle tre døtre - i hver sin farve.

Da prinsesserne var børn, fik dronning Ingrid den strålende idé at tildele hver af pigerne en farve, og det er den, der går igen i deres kranse.

Farven kom blandt andet til udtryk i børnenes påklædning, der som regel var ens bortset fra de tre forskellige farver. 

I et tidligere interview til BILLED-BLADET har dronning Anne-Marie forklaret det således: 

"Min ældste søster var blå, Benedikte rød eller lyserød og jeg gul eller grøn. Det, syntes mor, passede til vores natur, og det var helt rigtigt. Margrethe var absolut ikke til lyserødt! Farverne gik igen i vores tandbørster og tandkrus og alt muligt, og da vi blev ældre fik vi også lov til at indrette vores stuer i de farver, vi altid havde haft. Da min ældste søster blev 14, syntes hun, det måtte være på tide at gå klædt lidt anderledes end Benedikte og jeg, så da fik hun noget andet tøj," fortalte dronning Anne-Marie.   
  Kransene fra døtrene ved tiåret for dronning Ingrids død i 2010 samt dronning Margrethes 40-års regeringsjubilæum i 2012 var i øvrigt også i tre forskellige farver.    Se kongehusets egne billede af kranselægningen i anledningen af 50-års dagen for kong Frederik 9.s død herunder:  
 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden