25. mar. 2018
Af Ken Richter

Unik mulighed: Kom og se dronningens garderobe

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Tirsdag før påske åbner dronningen en kæmpe udstilling i Den Gamle By i Aarhus

"Fra Dronningens Garderobe" hedder udstillingen, som består af 37 kjoler og dragter, 42 hatte samt sko, dukkevogn, cykel, kufferter og tre skolebøger. Det er nogle af de ting, dronning Margrethe kan gense, når hun tirsdag før påske åbner den hidtil største særudsilling i Den gamle By i Aarhus.

Dronningens arbejdstøj

- Med afsæt i tøjet vises forskellige sider af dronningens liv fra 1940'erne og frem til i dag, oplyser museet i en pressemeddelelse.

Som en del af den kongelige garderobe vises blandt andet "arbejdstøjet" fra nogle af TV-transmissionerne af nytårstalen.

- Dronningen har en sikker sans for at finde interssante stoffer til kjoler og dragter, og dronningen er en stor ynder af genbrug, fortæller museumsinspektør Tove Engelhardt Mathiassen blandt andet i pressemeddelelsen.

Dronning Margrethe er protektor for Den Gamle By, og museet har arbejdet med udstillingen siden sommeren 2015. Det er en donation fra Annie og Otto Johannes Detlefs' Fonde, der har gjort det muligt at realisere den unikke udstilling, som kan ses frem til 9. september 2018.

Herunder kan du se 25 fotos med eksempler på dronning Margrethes flotte look:

GALLERI: 25 billeder af dronning Margrethes flotte look i 2016

Læs mere om: