16. apr. 2020
Af Marianne Singer

Unik video: Europas kongelige lykønsker dronningen på sød og sjov måde

Kronprinsesse Victoria
Europas kongelige lykønsker dronning Margrethe.
Foto: Anna-Lena Alhström, MEGA, Erika Gerdemark og Det norske kongehus
For første gang nogensinde har Europas konger, dronninger, prinser og prinsesser lavet en videohilsen sammen. Alle lykønsker de dronning Margrethe på overraskende personlig vis.

Dronning Margrethe er allerede flere gange på sin 80-års dag blevet overrasket på forskellige herlige måder.

Og nu har endnu en sød overraskelse gjort dronningens dag til noget helt specielt.

Hylder dronningen

For første gang i historien har Europas kongelige sammen lavet en videohilsen, hvor de både lykønsker og hylder dronning Margrethe på hendes store dag.

I videohilsenen, der er lagt ud på kongehusets sociale medier, deltager store kongelige navne som svenske kong Carl Gustaf, dronning Silvia, kronprinsesse Victoria og prins Daniel med deres børn, prins Carl Philip, norske kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, storhertugparret af Luxembourg, det spanske kongepar, det hollandske kongepar og det belgiske kongepar.

Alle har de siddet hjemme hos sig selv rundt omkring i Europa og optaget deres personlige hilsen til dronningen.

Kede af aflysning

De mange kongelige, der er både familie og venner til dronning Margrethe, understreger, hvor kede de er over ikke at kunne være med til at fejre dronningen i Danmark på grund af coronavirus.

Dronning Margrethe havde inden coronakrisen annonceret flere store fejringer i forbindelse med sin 80-års dag, men de er efterfølgende blev aflyst.

Kong Carl Gustaf taler først

Det er kong Carl Gustaf, der først tager ordet i videoen.

- Kære Daisy og kusine, os fra Sverige, dronning Silvia og jeg vil gerne sende en hilsen på din højtidsdag. Vi ville gerne have været sammen med dig og fejret din fødselsdag, som vi har gjort så mange gange tidligere. Men på grund af omstændighederne så går det ikke, siger han med dronning Silvia ved sin side.

Tænker på fødselaren

- Vi er meget kede af, at vi ikke kan være sammen med dig. Det var jo meningen, men coronavirus har betydet, at vi må blive hjemme. Men det betyder ikke, at vi ikke tænker på dig på denne dag, forstætter kong Harald med dronning Sonja ved siden af sig.

Derefter følger de andre kongelige, der alle henvender sig personligt til den kongelige danske fødselar med både søde gratulationer, sjove bemærkninger og dejlige minder.

Den offentliggjorte videohilsen er et kort uddrag fra de mange hilsener, som de europæiske kongelige har sendt til dronningen.

Klik her og se den unikke og helt særlige video

Læs mere om: