Onsdag, 4. januar 2023 - af Julie Nolsöe

Unik video fra kongehuset: Sådan gjorde de klar til dronningens tur i guldkaret

Dronningen ankom i guldkaret til Christiansborg Slot
Dronningen ankom i guldkaret til Christiansborg Slot
Foto: Hanne Juul
Der var mange forberedelser forud for dronning Margrethes tur i guldkaret, da hun skulle fragtes til Christiansborg Slot i anledning af årets sidste nytårskur

Onsdag morgen bød på storstilet karetkørsel og smukke nytårsrober, da dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary tog imod gæster på Christiansborg Slot i anledning af årets sidste nytårskur. 

Her var det officerer fra Forsvaret og Beredskabsstyrelsen, I., II. og III. rangklasse samt indbudte repræsentanter for større landsorganisationer og kongelige protektioner, der var inviteret til det flotte arrangement i Drabantsalen på Christiansborg Slot.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

60 heste gøres klar

I den festlige anledning blev dronning Margrethe kørt i guldkaret fra Gardehusarregimentet til Christiansborg, og i den forbindelse var der en lang række forberedelser, der skulle ordnes. 

En ny video fra kongehusets Instagram-profil, som du kan se nedenfor, giver et unikt indblik i de mange processer, der gik forud for den fornemme karetkørsel.

- Tidligt i morges var der liv i De Kongelige Stalde på Christiansborg Slot, hvor Gardehusarregimentets Hesteskadron og Den Kongelige Stald-Etat gjorde 60 heste klar til dagens karettur gennem hovedstaden med Hendes Majestæt Dronningen, skriver kongehuset til videoen, hvor hestene ses blive vasket, stryglet og sadlet tidligt i morges inden den sidste nytårskur for i år.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden