2. apr. 2022
Af Jan Bergman

Unikke billeder: Se kronprinsfamiliens hjem

Her er de helt unikke billeder fra kronprinsparrets smukke hjem på Amalienborg i Frederik VIII's Palæ.

Da kronprinsparrets hjem i Frederik VIII's Palæ på Amalienborg stod færdigrenoveret i 2010, var boligen indrettet med øje for det traditionelle, historien og ungdommen.

Efter en gennemgribende renovering over en femårig periode stod palæet i september 2010 indflytningsklar til kronprinsparret og deres, på det tidspunkt, to børn, Christian og Isabella.

I dag danner det de hjemlige rammer for kronprinsparret og deres fire børn, prins Christian, prinsesse Isabella og tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine.

Prins Christian bor til daglig Herlufsholm Kostskole i Næstved, men er naturligvis også hjemme hos kronprinsfamilien, når der er hjemmeweekender på skolen.

I forbindelse med indflytningen i de nye rammer på Amalienborg holdt kronprinsparret en reception, og her fortalte kronprins Frederik om målet for den nye bolig.

- Målet for os alle, der er til stede i dag, har været at skabe et palæ, der både skulle bruges til repræsentative formål og samtidig kunne fungere som en arbejdsplads. Men også være et hjem for en ung familie. Vi vil gerne takke alle involverede for at medvirke til, at det er lykkedes til fulde, sagde kronprinsen ved receptionen i Riddersalen i palæet.

BILLED-BLADET fik dengang æren af at komme indenfor i de nye rammer og tage nogle helt unikke billeder af kronprinsparrets hjem.

Vores fotograf Hanne Juul har taget disse fantastiske billeder af Mary og Frederiks helt unikke hjem. Få et flot indblik i de mange smukke rum og sale i Frederik VIII’s Palæ og se mange fine detaljer fra palæets smukke rammer.

Læs mere om: