Unikt indblik i dronning Margrethes første år som majestæt

Dronning Margrethe.

Dronning Margrethe.

Arkivfoto: Elfelt
En film fra 1976 produceret til amerikansk tv viser et fantastisk tidsbillede af både Danmark og dronningen.

I 1976 har dronning Margrethe været majestæt i fire år, og dette år produceres en udsendelse til amerikansk tv, der giver et meget spændende indblik i dronningens første år i spidsen for det danske kongehus. 

Man kommer med inden for til statsråd, diverse officielle opgaver, og er også flue på væggen mens dronningen finpudser en tale.

Udsendelsen viser også dronningen modtage ambassadøren for Thailand, kørsel i guldkaret sammen med prins Henrik, og så er der interview med daværende statsminister Anker Jørgensen og udenrigsminister K.B. Andersen, der på engelsk fortæller om dronningens rolle og den store betydning hun har for Danmark. 

BILLED-BLADET som abonnement?Klik her og læs hvordan!

Henimod slutningen af filmen følger man dronningen helt alene på en spadseretur i de københavnske gader, hvor hun går stort set ubemærket fra Amalienborg, forbi Nyhavn og Kgs. Nytorv og ned af Strøget. 

Man ser hende også i Det Kongelige Teater med dronning Ingrid, prins Henrik og de små prinser Frederik og Joachim, der ser ud til at glæde sig til aftenens forestilling. 

Den unikke udsendelse varer omkring 23 minutter og kan ses gratis hos DFI ved at klikke her. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden