Søndag, 7. februar 2021 - af Marianne Singer

Unikt kronprinspar: Det her gør de anderledes end de andre kongelige

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.
Foto: Martin Høien
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary går deres helt egen vej, når det gælder sociale medier.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary er helt unikke, når det kommer til de sociale medier.

Det ses tydeligt, hvis man sammenligner det danske kongehus Instagram-profil med de andre europæiske kongehuses profiler. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Personlige ord

Frederik og Mary skriver nemlig ofte selv personlige ord og længere opdateringer til de billeder, der bliver delt på det danske kongehus' sociale medier. 

Senest gjorde kronprinsesse Mary det torsdag, hvor hun satte fokus på Danmarks Indsamling. 

Står selv bag kameraet

Adskillige gange har især kronprinsessen også selv stået bag kameraet ved de flotte billeder, der er blevet delt. 

Som da kronprinsesse Mary delte fine stemningsbilleder hjemme fra palæet i december:

"Glædelig tredje søndag i advent ?⁣

? H.K.H. Kronprinsessen©️," skrev kronprinsessen til billederne. 

På fra start

Kronprins Frederik har ligesom Mary fra start virket meget interesseret i de sociale medier. 

Faktisk var kronprinsen den første i den danske kongefamilie, der "overtog" kongehusets Instagram-profil for en dag, hvilket skete under Royal Run i maj 2018.

Her skrev kronprinsen allerede fra morgenstunden på Instagram, hvor klar han var til start og han delte senere på dagen et sødt billede af sig selv sammen med Mary.

"⏱15.48. Og nu har jeg fået følgeskab af min hustru.

Kronprinsessen skal om lidt løbe 10 km i Odense – men inden da skal jeg selv løbe min fjerde One Mile. #RoyalRun," skrev kronprinsen dengang til billedet med Mary. 

Tog første billede

Kronprins Frederik har desuden været nytænkende på den måde, at han i 2019 svarede på spørgsmål fra danskerne om det kommende Royal Run. 

Og så var det kronprins Frederik, der i sin tid tog det allerførste billede til kongehusets sociale medier den 21. maj 2016 - et fint portræt af dronningen. 

Hele fire gange

Bare i den sidste uges tid, har kronprinsparret hele fire gange delt personlige ord og/eller egne fotografier på kongehusets sociale medier. 

Kronprinsesse Mary delte blandt andet et smukt billede, hun havde taget af udsigten fra Frederik 8.s Palæ i forbindelse med et WHO-møde, hvor hun fik en status på COVID-19-situationen.  ⁣

"I stedet for et skærmbillede har jeg valgt et af mine egne billeder, som gerne skulle signalere, at for hver dag der går, går vi mod lysere tider." skrev kronprinsessen blandt andet til billedet.

Og så var der både ord fra kronprins Frederik om sit besøg i Hovedstadens Akutberedskab og to billeder, det ene taget af prins Christian, med opslag om håndboldherrernes VM-kampe. 

Sker sjældent

I de andre europæiske kongehuse bliver der også ofte delt udtalelser og taler fra de kongelige på kongehusenes sociale medier, men det sker yderst sjældent, at det er de kongelige selv, der skriver opslagene. 

Britiske prins William og hertuginde Catherine skriver enkelte gange deres egne beskeder, som prins William, der senest på Kensington Palaces Instagram-profil delte et budskab om at stoppe racisme indenfor fodboldverden. 

Ønskede tillykke

I Holland deler også det hollandske kongepar af og til opslag, der er underskrevet med WA og Maxima, men hverken de britiske eller de hollandske kongelige gør det så ofte og så personligt som Frederik og Mary, der som nævnt blandt andet deler billeder, de selv har taget.  

Her er et eksempel på det hollandske kongepars mere personlige opslag, hvor de for et par dage ønskede de hollandske vindere af Cyclocross World Championships et kæmpe tillykke: 

Egne input

Ved selv at skrive og fotografere viser kronprinsparret, hvor god en følelse de har for de sociale medier og giver dem med deres egne input en mere personlig og vedkommende tone.

Også svenske prins Carl Philip og prinsesse Sofia, prinsesse Madeleine, Monacos fyrstinde Charlene og Norges kronprinsesse Mette-Marit skriver selv på de sociale medier. 

Men det er ikke på kongehusenes officielle sociale medier, men på deres private profiler. 

Et af prinsesse Madeleines opslag, hvor hun med et dejligt billede af sine tre børn ønsker alle en glædelig 4. juli:

 

 

 

 

 

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden