Søndag, 26. marts 2023 — af Jon Bloch Skipper / Redigeret af Malan Joensen

Var der hunde hjemme hos dronning Ingrid og kong Frederik 9. ligesom hos dronning Margrethe?

Dronning Margrethe. Indsat: Dronning Ingrid.
Dronning Margrethe. Indsat: Dronning Ingrid.
Foto: Kaspar Wenstrup og Elfelt
I BILLED-BLADETs kongelige brevkasse kan du hver uge læse interessante spørgsmål og svar om alt inden for den royale verden.

Spørgsmål og svar har tidligere været bragt i BILLED-BLADET.

Kære kongelige brevkasse
Havde Frederik 9. og dronning Ingrid hunde ligesom dronning Margrethe og prins Henrik?
Venlig hilsen
Schou

Kære Schou
Nej, det havde de ikke, for dronning Ingrid brød sig ikke om husdyr. Kongeparrets døtre havde en kort overgang tre kattekillinger, men de blev givet videre til en anden familie. Dronning Margrethe voksede altså ikke op med husdyr, og det var først med prins Henriks ankomst til hoffet, at hundene kom til – hvilket dronning Ingrid i øvrigt misbilligede åbenlyst. Prinsen havde modsat sin kone haft hund som barn og kunne ikke forestille sig en hverdag uden. Han overtalte derfor den daværende tronfølger til at blive hundeejer. Parrets første hund var gravhunden Souris, som de havde bragt med hjem til Danmark fra et besøg ved prinsens forældre i Frankrig. Regentparret fik siden en ægyptisk faraohund ved navn Teje og en grønlandsk slædehund, der hed Nanok, men ellers var alle deres hunde gravhunde. Og dem har der som bekendt været mange af i tidens løb. Herunder ses majestæten med gravhunden Tilia hjemme på Amalienborg.
Bedste hilsner
Jon Bloch Skipper

Dronning Margrethe med gravhunden Tilia hjemme på Amalienborg.
Dronning Margrethe med gravhunden Tilia hjemme på Amalienborg.
Foto: Hanne Juul

Har du et spørgsmål af royal karakter, du gerne vil have opklaret? Så kan du sende det ind til BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, der er en fast del af Danmarks royale ugeblad.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hver uge svarer historiker og royalekspert Jon Bloch Skipper på interessante spørgsmål om kongehuset, kongefamilier i ind- og udland samt mange andre spændende aspekter af den royale verden igennem historien.

Jon er forfatter til flere bøger om og med de kongelige, herunder "Tre søstre: samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie" (2008).

Send dit spørgsmål på mail til [email protected] eller på post til BILLED-BLADET, postbox 602, 0877 København C. Mærk kuverten "Kongelig brevkasse".

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden