Torsdag, 15. september 2022 - af Marianne Singer

Ved dronningens gallataffel: Se hvem der bar en tre kg tung gallakjole

Også dronning Margrethe så skøn ud ved det store gallataffel på Christiansborg Slot. 

Også dronning Margrethe så skøn ud ved det store gallataffel på Christiansborg Slot. 

Foto: Martin Høien
Blandt dronningens gæster ved det store gallataffel søndag aften var den prisvindende forfatter, kammerherreinde Anne-Cathrine Riebnitzsky, som vakte opsigt i en overdådig funklende festkjole og et kostbart diadem.

Der var mange smukke og fantastiske festkjoler, der blev vist frem under dronning Margrethes gallataffel på Christiansborg Slot søndag aften.

Blandt de mere opsigtsvækkende var forfatteren, kammerherrinde Anne-Cathrine Riebnitzskys glitrende festkjole kreeret af Wichmann Couture. 

Tung kjole og kostbart diadem

Den fantastiske kjole med havfrueslæb, masser af grønne og blå pallietter og store indfattede krystaller vejede næsten tre kilogram. 

Derudover bar forfatteren også et kostbart diadem, der snart kan opleves i den nye "Silver Tales"-smykkeudstilling på Karen Blixen Museet på Rungstedlund. 

Forfatteren, kammerherreinde Anne-Cathrine Riebnitzsky, og hendes mand, chef for den kongelige livgarde, kammerherre Mads Rahbek, ved dronningens gallataffel søndag. 

Foto: Hanne Juul

Nærbillede af kjolen.

Foto: Hanne Juul
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Gyldne laurbær

Det diadem, som Anne-Cathrine Riebnitzsky, der i 2013 modtog De Gyldne Laurbær for "Forbandede Yngel", bar, er lavet til udstillingen med udgangspunkt i De Gyldne Laurbær, som Karen Blixen modtog i 1952, og med hvide perler.

Det er Kell Borup fra familiefirmaet Per Borup Design, der har kreeret det smukke diadem. 

Udstillingen Silver Tales er skabt som en fantasifuld fortolkning af Karen Blixens forfatterskab og hendes liv fortalt i smykker og smukke kreationer i sølv, perler og diamanter. 

Vidunderlige smykker

I Silver Tales har 40 af samtidens smykkekunstnere og -designere kurateret af smykkeskribent Nina Hald modigt skabt værker inspireret af Karen Blixen.

Den kunstneriske udfordring har Karen Blixen Museum fundet i Karen Blixens fortællinger, portrætter og blandt forfatterens genstande på Rungstedlund.

Unikke portrætter

Særudstillingen Silver Tales vises i de originale rum på Rungstedlund, hvor Karen Blixen levede det meste af livet og opnåede stor international anerkendelse for sit forfatterskab.

Til udstillingen knytter sig et katalog med unikke portrætter, billeder af kreationerne samt ny perspektivering af udvalgte fortællinger fra en af Danmarks helt store verdensstjerner og personligheder.

Udstillingen Silver Tales åbner på Rungstedlund den 6. oktober 2022, og kan opleves indtil den 30. april 2023. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden