6. mar. 2022
Af Laura Dalgård Hansen

Veloplagt og smilende prinsesse Marie klar til stor dag

Prinsesse Marie.
Prinsesse Marie.
Foto: Lars H. Laursen
Prinsesse Marie ankom veloplagt og i højt humør til Københavns Domkirke søndag formiddag, hvor markeringen af Folkekirkens Nødhjælps 100-års jubilæum begyndte.

Prinsesse Marie og hendes familie har deres hverdag i den franske hovedstad, Paris, men søndag er prinsessen tilbage i Danmark.

Anledningen er ganske særlig, for det gælder en af hendes helt store mærkesager.

En særlig dag

Folkekirkens Nødhjælp kan nemlig fejre 100-års jubilæum, og prinsesse Marie, som gennem ti år har været protektor for organisationen, er naturligvis med på den store dag.

Fejringen begynder med en særlig jubilæumsgudstjene, og klokken lidt i 10 ankom en veloplagt og smilende prinsesse Marie til Københavns Domkirke, hvor den første del af fejringen finder sted.

Prinsessen modtog en smuk buket blomster flydt med farver af blomsterpige Alina Jordt Lardon, der er oldebarn af Alfred Th. Jørgensen, som som i spidsen ved stiftelsen af Folkekirkens Nødhjælp for 100 år siden.

Prinsesse Marie var klædt i en flot navy frakke med bindebælte fra det franske mærke Sandro. Hertil havde hun en betydningsfuld broche fra Folkekirkens Nødhjælp samt mørkeblå skindhandsker, som hun tog af inde i Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.

https://imgix.billedbladet.dk/20220306_lhl3865.jpgw_.jpg
Prinsesse Marie blev modtaget med en smuk buket blomster i dejlige farver.
Foto: Lars H. Laursen

Man kunne ane, at også Maries outfit under frakken var holdt i blå nuancer.

https://imgix.billedbladet.dk/20220306_lhl3900.jpgw_.jpg
Prinssse Marie under gudstjenesten i Vor Frue Kirke i København.
Foto: Lars H. Laursen

Efter gudstjenesten fortsætter fejringen af Folkekirkens Nødhjælp i festsalen på Københavns Universitet, hvor der holdes en reception, og også her deltager prinsesse Marie.

Læs mere om: