VIDEO: Dronning Margrethe åbnede ny Metro-linje

Se også:

Dronning Margrethe var den første passager på turen med den nye Metro-linje, Cityringen.

Dronning Margrethe var en af de første passagerer, der tog plads i det nye Metro-tog for at køre jomfrutur med på den nye linje, Cityringen. Dronningen ankom til Rådhuspladsen, hvor hun tog elevatoren ned i undergrundsstationen.

Sammen med både statsminister Mette Frederiksen og overborgmester i København, Frank Jensen kørte dronningen fra Rådhuspladsen til Frederiksberg og retur for at holde tale og officielt åbne linien.

Dronning Margrethe tog metroen

Dronningens tog kørte derefter til Frederiksberg og efter seks minutter i Metroen kunne majestæten stige ud og hilse på Frederiksbergs borgmester Simon Aggesen, der spændt ventede på dronningen, godt 30 meter under jorden på den nye flotte Frederiksberg-Alle´-station.

Her steg dronningen ud og så stationen, som er én af 17 nye stationer på den nye Cityring.

Talte på Rådhuspladsen

På rundturen forklarede borgmesteren lidt om design og farvevalg, som symboliserer Frederiksberg som "Københavns grønne hjerte". Derefter kørte han også med dronningen, som fortsatte turen hele vejen rundt, inden majestæten og det store følge igen kunne stå på Rådhuspladsen, hvor der var folkefest trods en ordentlig regnskylle.

Efter åbningsceremonien holdt dronningen tale. Lidt af den, kan du se i videoen herover og se, dronningens ankomst til den flotte Frederiksberg Allé station.

Se alle billederne og læs reportagen i BILLED-BLADET, der er på gaden torsdag den 3. oktober.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden