21. sep. 2016
Af af Trine Larsen

VIDEO: Dronning Margrethe åbnede sine egne pulterrum

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul / Billed-Bladet
Mere end 200 gæster var inviteret med, da dronning Margrethe åbnede udstillingen "Fra kongehusets gemmer" på Amalienborgmuseet.

Der var rift om pladserne og stor interesse for at se kongehusets pulterrum og hvad de indeholder. Så de mere end 200 gæsterne stod tæt, da dronning Margrethe selv åbnede udstillingen ”Fra Kongehusets gemmer” på Amalienborgmuseet.

Det skete med en hjertevarm og morsom tale, som dronningen holdt uden manuskript.

En morsom idé

Dronning Margrethe roste i talen kongehusets kurator Elisabeth von Buchwald, der fik ideen til udstillingen og kaldte det ”hendes dag efter et slidsomt arbejde med at finde de mange bortgemte kongelige ejendele.

- Da jeg fik serveret ideen, synes jeg, det lød rigtig rigtig morsomt og sagde: "Bare klø på", fortalte dronningen i sin tale forud for åbningen og tilføjede smilende:

- Og dét skal jeg love for, at der er blevet.

- Jeg håber, alle vil fornøje sig over denne lidt anderledes udstilling, sagde dronning Margrethe til gæsterne i Riddersalen i Christian VII’s Palæ på Amalienborg, inden alle med majestæten i spidsen gik turen over slotspladsen til udstillingen i Christian VIII’s Palæ.

Dronning Margrethes særlige gæster

Kronprinsesse Mary har endnu ikke set udstillingen, men hun har besøg af to, der kan fortælle hende om deres oplevelser.

Se med her i videoen, hvem det er, og hør deres reaktion på udstillingen om de royale pulterrums gemmer.

Læs mere om: