27. okt. 2017
Af Trine Larsen

VIDEO: Dronning Margrethe ankommet til Rom

I strålende sol og 23 graders varme ankom dronning Margrethe sidst på dagen til Rom, hvor hun deltog i starten på en prestigefuld udgravning i én af Roms største attraktioner.

Ved en af Roms mest besøgte og største turistattraktioner, Forum Romanum, begyndte dronning Margrethe sit besøg i Rom. Her deltog en særdeles begejstret dronning i en ærefuld cermoni, der er begyndelsen på et unikt arkælogisk samarbejde mellem Danmark og Italien.

Samarbejdet foregår i det nordøstlige hjørne af Forum Romanum. Det strækker sig over de næste tre år og er en af de mest prestigefulde udgravninger, som danske arkæologer har været med til at udføre. Og dronningen så ud til at nyde besøget. Hun lyttede ivrigt, og spurgte om alt det spændende, som skal ske de kommende tre år.

Lærerig viden

Udgravningsarbejdet, der påbegyndes samtidigt med, at Det Danske institut i Rom kan fejre 50 års jubilæum, er særdeles lærerigt for os.

- Det er jo en af måderne at finde ud af, hvad der ligger længere tilbage end dét, vi kan stille os op og se på. Det fortæller os om vores fortid, og Roms fortid er jo en del af Europas fortid, sagde dronningen, der er i Rom i sit virke som protektor for Det danske Institut for Videnskab og Kunst i Rom

Stor cadeau til Danmark

Det prestigefyldte udgravningsarbejde, på det helt unikke sted i antikkens centrum, er en stor cadeau til danske arkæologer og Danmark, og byder på nye teknologisk og avancerede udgravninger, som er muliggjort takket være en 10 millioner kroner stor donation fra Carlsbergfondet.

Læs mere om: