7. jan. 2015
Af af Ulrik Ulriksen

VIDEO: Dronning Margrethe gjorde lykke i guldkareten

Masser af mennesker var mødt op på Amalienborg Slotsplads for at se dronning Margrethe og prins Henrik køre fra Christian VII’s Palæ i guldkaret på vej til nytårskur.

I løbet af en fugtigkold onsdag morgen var ganske mange mennesker kommet til Amalienborg Slotsplads for at se dronning Margrethe og prinsgemalen forlade Christian VII’s Palæ i deres fornemme guldkaret, som skulle føre dem fra Amalienborg til nytårskur på Christianborg Slot for officerer fra forsvaret og beredskabsstyrelsen, for 1., 2., og 3. rangklasse samt for indbudte repræsentanter for større landsorganisationer og kongelige protektioner.

Læs også:
Regentparret afholder årets sidste nytårskur – få overblik over de inviterede

Klokken lidt over 9.00 kørte guldkareten afsted eskorteret af Gardehusarregimentet, og det fik jublen til at stige på slotpladsen, hvor alle med det samme var enige om, at dronning Margrethe og prinsgemalen gjorde lykke ved at vinke og virke veloplagte fra deres pladser i kareten.

Normalt kører regentparret fra deres eget palæ til nytårskur, men da der en større renovation i gang dér, kørte man i stedet af sted fra Christian VII’s Palæ, hvor der den 1. januar også blev holdt nyårskur og –taffel for regeringen og hoffets ledelse.

Regentparret hilste på mængden

Dronningen og prinsgemalen leverede varen hele vejen over slotspladsen, hvor de vinkede og smilede, og da kareten nåede Bredgade var der stadig mange mennesker, der ville hilse på regentparret.

Læs også:
Regentparret gjorde en fornem ankomst til nytårskur

Hverken dronning Margrethe eller prinsgemalen havde problemer med at holde varmen på den første del af turen.

De var i hvert fald særdeles fysisk aktive de første 3-400 meter af karetturen mod Christiansborg.

Læs mere om: