22. jun. 2016
Af Stine Schou

VIDEO: Dronning Margrethe nervøs før premiere

Dronning Margrethe viser det ikke, hvis hun en sjælden gang bliver nervøs i sin rolle som Danmarks dronning, men i denne uge har majestæten sommerfugle i maven.
Dronning Margrethe er ikke typen, der bliver nervøs, men hun indrømmer gerne og eftertrykkeligt, at hun er rystende nervøs forud for premieren på balletforestillingen "Askepot" lørdag 25. juni 2016 på Pantomimeteatret i Tivoli. Drømmer du om en gratis rejse? Klik her! Det til trods for, at dronningen for sjette gang er kostumier og scenograf på Pantomimeteatret og også været ”hus-scenograf” til en forestilling i Tivolis koncertsal. Når nervøsiteten sniger sig ind på dronningen som kunstner, er det fordi hun bliver målt og vejet på andre parametre, end hun er vant til.

Dronning Margrethe kendte ikke sine partnere i forvejen

Alligevel kan majestæten ikke rigtig selv definere, hvornår hun går fra at være dronning til kunstner. - Jeg har jo aldrig prøvet andet, så det er svært at sige, fortæller Margrethe, der også denne gang står foran en premiere med to samarbejdspartnere, hun ikke kendte i forvejen. Mens dronningen i flere år samarbejdede med koreografen Dinna Bjørn, er det nu den russiskfødte, tidligere Bolsjoj-danser, Yuri Possokhov, der er koreograf, og han arbejder normalt med balletkompagnier af en anden størrelse. Det er sangerinden Oh Land, der er kvinden bag musikken. En genre, dronningen ikke var bekendt med før mødet, men som hun synes er meget spændende. Hør dem begge fortælle om samarbejdet med dronningen i videoen her og læs reportagen fra pressemødet i denne uges udgave af BILLED-BLADET.

Læs mere om: