4. jan. 2018
Af Trine Larsen

VIDEO: Dronning Margrethe og kronprinsparret til årets sidste nytårskur

Kronprinsparret var tidligt i gang til årets tredje og sidste nytårskur. Kronprinsparret ankom til Christiansborg Slot, mens dronning Margrethe kørte gennem byen i guldkaret.

Dronning Margrethe var tidligt i gang ved årets tredje og sidste nytårskur.

Mens hun kørte gennem København i guldkaret med eskorte af Gardehusarregimentets heste-eskadron, ankom en morgenfrisk kronprinsesse Mary og kronprins Frederik til Christiansborg Slot.

De skulle sammen med dronningen modtage mellem 500-600 kurgæster fra Forsvaret, beredskabsstyrelsen, samt 1. 2. og 3. rangklasse, der bl.a. er kammerherrer- og damer, hofjægermestre, godsejere, biskopper og politiets øverste chefer. Også repræsentanter fra landsorganisationerne og de organisationer, der har kongelig protektion, kom for at ønske dronningne og kronprinsparret godt nytår.

De mange gæster ankom ligesom den kongelige familie via Drabantsalen, og samledes i forskellige gemakker, inden de kom ind i Tronsalen, hvor kuren foregår.

Imens de ventede blev der serveret kaffe og småkager af tjenere fra frimurerlogen, og efterfølgende var det tydeligt, at flere af gæsterne hyggede sig på kryds og tværs, mens de ventede på at ønske dronningen og kronprinsparret godt nytår og takke for det gamle år.

Se videoen her, hvor de kongelige hovedpersoner ankommer til Christiansborg Slot og hør bl.a. tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen fortælle om kuren og sine udfordringer med tøjet, der denne dag var kjole og hvidt.

Læs mere om: