Tirsdag, 24. januar 2017 - af af Trine Larsen

VIDEO: Dronning Margrethe og prins Henrik ventede ved hoveddøren

Humøret var i top, da dronning Margrethe og prins Henrik tog imod gæsterne fra Island, præsident Guðni Thorlacius Jóhannesson og hans hustru Eliza Jean Reid.

Det var et usædvanligt og festligt syn, da dronning Margrethe og prins Henrik bød Islands præsident, Guðni Thorlacius Jóhannesson og hans canadiskfødte hustru, Eliza Jean Reid, velkommen på officielt besøg i Danmark. 

Her bor dronningens gæster

Dronning Margrethe, der så strålende smuk ud i hvid dragt og prinsen, der var i flot jakkesæt med lyserød skjorte og lilla slips, modtog præsidentparret på Amalienborg, hvor de stod parate på trappen foran Christian VII's palæ.

Vil du læse det allerførste nummer af BILLED-BLADET fra 1938? Se her hvordan!

Her skal præsidentparret også bo under det tre dage lange besøg. 

Foto: Hanne Juul / Billed-Bladet

Storslået ankomst til Amalienborg

Normalt modtages udenlandske gæster på officielt besøg af kongefamilien i lufthavnen, men denne gang valgte præsidenten og hans hustru at komme til Danmark mandag eftermiddag, så de var friske og udhvilede til besøget. 

Parret fløj med almindeligt rutefly fra Keflavik lufthavn til København og har i nat boet på Marriott Hotel med udsigt over Københavns Havn.

NOSTALGI: Dronning Ingrid til fest med dronning Elizabeth

Præsidentparret blev kørt til Gefion-springvandet for enden af Amaliegade, hvor den officielle del af modtagelsen begyndte.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Her ventede Gardehusarregimentet med deres hesteskadron, som så eskorterede præsidentparret ned ad Amaliegade til Amalienborg i Store Krone.

Dronning Margrethe og prins Henrik stod klar i døren til palæet for at modtage gæsterne.

Glæd dig til den store reportage fra statsbesøget i BILLED-BLADET torsdag den 26. januar.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden