22. nov. 2018
Af Trine Larsen

VIDEO: Dronning Margrethe overraskede soldat: De er en god kammerat

Den Kongelige Livgardes Kaserne i Gothersgade dannede rammen om dronningens besøg ved paraden, hvor majestæten først overrakte det prestigefyldte, Dronningens Ur, til en værnepligtig garder for godt kammeratskab.

For to år siden blev der afholdt en konkurrence om udsmykningen af kantinen på Livgardens kaserne, og næsten på dagen blev de færdige oliemalerier onsdag eftermiddag præsenteret for dronning Margrethe.

Majestæten var nemlig alligevel på kaserne for at overrække "Dronningens ur" til en garder, der har udmærket sig under tjenesten, og denne gang blev det 22-årige Simon Bruhn Sørensen fra Horsens som fik overrrakt det smukke ur.

Dronning Margrethe så på kunst i kantine

Derefter overværede dronningen billedkunstneren Ib Monrad Hansens oplæg og tanker bag de flotte og særlige oliemalerier, som er blevet til i hans atelier på Ærø og som han har døbt fra " A til A" - fra Amalienborg til Afganistan.

I videoen kan du se Dronningen selv begrunde, hvorfor Simon Bruhn Sørensen fik uret, ligesom man også kan se dronningens reaktion på de to kunstværker.

Særudstillingen, hvor man kan se processen bag maleriernes tilblivelse kan opleves af alle i museets åbningstid, lørdage og søndage fra 11.30-15.00 fra 24. november til 17.februar.

Læs mere om: