Onsdag, 3. maj 2017 - af Trine Larsen

VIDEO: Dronning Margrethe stak til søs

Dronning Margrethe gik onsdag officielt ombord på kongeskibet Dannebrog og dermed indleder majestæten sæsonen med det 85 år gamle skib.

Præcis klokken 12 ankom dronning Margrethe til Toldboden i København, og i samme sekund majestæten steg ud af bilen, begyndte landets beredskabs-sirener at tude højt.

Og som om det ikke var nok til at akkompagnere dronning hen af den røde løber til chaluppen, fyrede Sixtus Batteriet på Holmen også kanonerne af.

Det skete, mens dronningen sejlede mod Dannebrog, der lå for svaj midt i havnen med den 36 mand store besætning, der stod jubelrulle for at byde dronningen velkommen ombord.

Dronning Margrethe holdt traditionsrig kurs

Deres leve for dronningen druknede denne dag i sirener og kanonbrag, men festligt så det ud, da dronning i røgslør sejlede ud for at stige ombord.

Første tur gik traditionen tro til Helsingør og dronning Margrethe spiste frokost ombord, inden hun gik i land i Helsingør og hele vejen kunne glæde sig over høj sol og det smukkeske forårsvejr.

LÆS MERE: Dronning Margrethe fik varm velkomst foran Fredensborg Slot

Kongeskibet, der i år fejrer 85 år for dets i brugtagning, danner også rammen om sommerens togter rundt i Danmark, ligesom skibet i næste uge fungerer som kongefamiliens sejlende hjem, når dronningen, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Joachim og prinsesse Marie deltager i det norske kongepars fælles fødselsdagsfejring i Oslo.

Se ombordstigningen i videoen herover.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden