VIDEO: Dronning Margrethe til fest i regnvejr

Foto: Niels Henrik Dam/BILLED-BLADET
Det silede ned, da regenten åbnede Aarhus Festuge.

Omgivet af trommer i alle afskygninger gik dronning Margrethe på scenen, som var stillet op i hendes egen forhave i Mindeparken foran Marselisborg Slot. Modsat tidligere år, hvor åbningen er fundet sted indendøre i Musikuset for en snæver skare, var ceremonien fredag aften flyttet udendørs, hvor op mod 25.000 var mødt op for at åbne festugen, der fylder 50 år.

- Det går aldrig godt, sagde dronning Margrethe om den skepsis, der mødte festugen i de første år, og med henvisning til vejret, som åbnede for sluserne i samme øjeblik majestæten holdt sin tale, sagde hun:

- Vejret er aldrig det samme. Men festugen er den samme og dog forskellig hver gang, og dermed fik landets regent elegant oversat årets udenlandske tema, som er "Same but different".

Publikum jublede, klappede og piftede af dronningen for at vise, at hun var en populær gæst. Efter sin tale returnerede den kongelige taler til kongeskibet Dannebrog, som hun i næste uge drager på sommertogt med. På scenen blev hun afløst af først Thomas Helmig og til sidst TV2, der måtte spille for en halvtom park, fordi publikum var gået hjem i tørvejr og for at få varmen igen.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden