Tirsdag, 26. april 2016 - af Luise Marie Bekker

VIDEO: Dronning Margrethe trodsede regnen

Ombordstigningen på Dannebrog forud for dronning Margrethes sommertogter varsler som regel sommer, men i år var det ikke sol, der ventede majestæten.

Dronning Margrethe trodsede i dag et forfærdeligt regnvejr, da den officielle ombordstigning på Kongeskibet Dannebrog fandt sted forud for sæsonens sommertogter.

Dronningen steg ombord klokken 12.00 ved Bøje 1, Københavns Havn, med salut fra Batteri Sixtus. Derefter gik turen mod Helsingør med salut fra Kronborg Slot.

Traditionen, hvor dronningen bliver sejlet ud til Kongeskibet i chaluppen, varsler sommeren, men der var nu ikke meget sommer over ombordstigningen. I stedet regnede og haglede det, netop da dronningen gik ombord. Det har ofte regnet under netop denne begivenhed, hvor dronningen var iført regnjakke, men det dårlige vejr må være kommet som en overraskelse, fordi hun i år blot var beskyttet af sjal og en paraply.

LÆS MERE: Historiske sommertogter

Dronning Margrethe på Dannebrog tre gange

Margrethe plejer at have prins Henrik med, men i år ankom hun alene – og uden hundene, der ellers tidligere også har været med.

Når regenten til juni starter sommertogterne, bliver det også uden prinsen. Hun skal i år af sted med Dannebrog ad tre omgange:

Den 1.-4. juni aflægger hun besøg i først Lolland Kommune og dernæst i Varde Kommune, og den 13.-16. juni går turen til Færøerne.

I starten af efteråret går hun igen ombord på Dannebrog, når hun den 5.-6. september aflægger besøg i Odsherred Kommune, den 7. september i Favrskov Kommune og den 8.-9. september i Langeland Kommune.

Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til!

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden