17. feb. 2018
Af Trine Larsen

VIDEO: Dronningen tilbage i slotskirken

Dronning Margrethe var lørdag formiddag tilbage i Christianborg Slotskirke for at sikre sig, at alt var i orden, inden slotskirken blev åbnet for offentligheden lørdag klokken 15.

Dronning Margrethe var lørdag tilbage i Christianborg Slotskirke sammen med kronprins Frederik, prins Joachim, kronprinsesse Mary og prinsesse Marie. Alle var de samlet for at besøge slotskirken og se, hvordan prinsens kiste var blevet placeret på castrum doloris og nu omgivet af kranse og blomster, inden offentligheden blev lukket ind.

Fredag aften blev prinsens kiste kørt fra Amalienborg til Christianborg Slotskirke med hele familien i kortege bag den oplyste rustvogne. Men ved familiens private andagt i kirken efterfølgende stod prinsens flagsmykkede kiste endnu kun på to træbukke.

Børnebørnene ikke med

Da dronningen ankom her til formiddag via Skt. Jørgens Gård og slotskirkens bagindgang, var hun sammen med sine sønner og svigerdøtre. Ingen af børnebørnene var med i dag, hvor den kongelige familie kom for at se, hvordan prinsens kiste nu var placeret på dét sted i kirken, hvor prinsen skal ligge castrum doloris indtil begravelsen på tirsdag kl. 11.

Vagter ved kisten

De kommende tre dage kan alle, der har lyst, besøge slotskirken og sige et sidste farvel til prins Henrik ... dog uden at fotografere, for det er strengt forbudt. Til at stå vagt ved prinsens kiste er officerer fra Flyvevåbebet, Hæren, Søværnet og Hjemmeværnet, og de vil på skift sørge for at passe godt på prinsens kiste og tilse, at foto-forbuddet bliver overholdt.

Se den kongelige families ankomst til slotskirken i videoen her.

Læs mere om: