20. feb. 2018
Af Ulrik Ulriksen

VIDEO: Familiens sidste farvel til deres elskede prins Henrik

For dronningen, kronprinsfamilien samt prins Joachim og prinsesse Marie blev det et følelsesladet og stærkt farvel til prins Henrik.

Med savn i blikket og tårer på kinderne kom dronning Margrethe, kronprinsparret samt prins Joachim og prinsesse Marie ud af Christiansborg Slotskirke efter deres elskede prins Henriks båre.

Det skete efter en smuk og historisk bisættelseshøjtidelighed. Det sidste farvel udenfor kirken var svært og sorgfuldt, men samtidig så det ud som om, at dronningen med sine sønner kronprins Frederik og prins Joachim samt svigerdøtre og børnebørn omkring sig stod og tænkte på alt det gode, hendes og familiens Henri gennem et langt liv så generøst bød sine omgivelser på.

Dronningen og kronprinsen støttede hinanden

Tårerne trængte sig virkelig på, da den nære familie stod på trappen foran kirken.

Dronningen og kronprinsen kiggede flere gange på hinanden og talte med hinanden. Dronningen så også intenst og med et smil på prins Christian, der var hårdt ramt. Prins Joachim stod rank og stille og virkede som alle andre dybt berørt.

Kronprinsesse Mary og prinsesse Marie viste også deres følelser på den historiske dag for kongehuset og for Danmark.

Du kan sende dine hilsner og varme tanker til dronningen og familien på BILLED-BLADETs særlige kondolence-side her

I BILLED-BLADET på torsdag får du en fyldig reportage med smukke billeder fra prins Henriks bisættelse i Christiansborg Slotskirke.

Læs mere om: