1. sep. 2016
Af Marianne Singer

VIDEO: Hør kronprinsesse Mary tale grønlandsk

Kronprinsesse Mary imponerede alle i salen, da hun begyndte sin åbningstale ved konferencen "Vold i hjemmet - et fælles ansvar" i Nuuk på grønlandsk.
- Jeg vil bare sige herfra, at I må gerne grine, og jeg vil gerne grine med. Og nu finder I ud af, hvorfor I måske kommer til at grine, lød det med et glimt i øjet fra kronprinsesse Mary, da hun, som formand for Mary Fonden, begyndte sin åbningstale til konferencen "Vold i hjemmet - et fælles ansvar" i Nuuk.

Kronprinsesse Mary fik stort bifald

Og så kom følgende sætning, udtalt med tydelig stemme af kronprinsesse Mary: - Nuannaarutingaara tamaaniissinnaangama. Hvilket betyder "Det er en fornøjelse at være her" på grønlandsk. Og det vakte begejstret bifald nede i salen.

Fortsatte på dansk om alvorligt emne

Derefter fortsatte kronprinsesse Mary sin tale i et mere alvorligt tonefald. Kronprinsesse Mary talte blandt andet om, hvor stort et problem vold er i Grønland og vigtigheden af at bryde tavsheden om vold. LÆS OGSÅ: Kronprinsesse Mary fik rørende velkomst i Grønland - I dag giver vi de mange, der oplever vold i hjemmet, en stemme. Ved at møde op her i dag viser I, at I har viljen til at samarbejde og styrken til at tage et fælles ansvar, sagde kronprinsesse Mary blandt andet. VIDEO: Kronprinsesse Mary roser modige grønlændere

Læs mere om: