VIDEO: Kongefamilien åbnede Folketinget

Se også:

Traditionen tro var kongefamilien til stede, da Folketinget igen blev åbnet.

I stiv blæst ankom den kongelige familie til åbningen af Folketinget tirsdag kort før middag.

En efter en steg de ud af bilerne og tog plads på trappen med den røde løber, der var rullet ud i anledning af det kongelige besøg til demokratiets festdag, Folketinget åbning.

Først ankom prinsesse Benedikte, og hun var den der i mere end 10 minutter måtte stå længst tid på den røde løber og skutte sig i kulden, mens hun ventede på resten af sin familie.

Alt imens hun smilende kæmpede med sin hat, der flere gange var ved at flyve af, da vinden fik fat i skyggen.

Efter nogle minutter ankom prins Joachim og prinsesse Marie, og lige efter dem ankom kronprinsparret, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary til Folketinget.

Dét gav dem tid til at kysse, kramme og sludre med hinanden, inden regentparret ankom til Folketingets trappe, kørende i Store Krone.

Det var Folketingets formand,  Mogens Lykketoft (S), der sammen med de fire næstformænd, der udgør Folketingets præsidium, Bertel Haarder (V), Pia Kjærsgaard (DF), Lone Loklindt (RV) og Steen Gade (SF), der tog imod den kongelige familie og førte dem ind i Folketinget, op af den store trappe og op til kongelogen, hvorfra de overværede statsminister Helle Thorning-Schmidts åbningstale.

Læs også reportagen fra Folketingets åbning i BILLED-BLADET på torsdag.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden