VIDEO: Kronprinsesse Mary glæder sig til debut som rigsforstander

Se også:

På den sidste dag af arbejdsbesøget til Indonesien var det en meget tilfreds kronprinsesse Mary, der gjorde status og kom ind på en stor kommende opgave hjemme i Danmark.

Dagens program i Yogyakarta, hvor kronprinsesse Mary rundede sit arbejdsbesøg i Indonesien af, blev indledt med et besøg på et offentligt sundhedscenter, der er et eksempel på en generel forbedring af Indonesiens sundhedsdækning.

Adgang til prævention

FN’s Befolkningsfond, UNFPA, som Kronprinsessen er protektor for, samarbejder med myndigheder og forskningsinstitutioner om at undersøge, hvordan graviditets- og fødselsydelser og generel adgang til prævention fungerer i praksis.

Vigtig familieplanlægning

Det sidste programpunkt på rejsen til Indonesien var et møde, som kronprinsessen og udviklingsminister Rasmus Prehn holdt med lokale religiøse ledere. Omdrejningspunktet for mødet var en dialog om familieplanlægning.

Rigsforstander for første gang

Inden afgang mod lufthavnen udtalte kronprinsessen sig om Indonesien-dagene og om, at hun fredag den 6. december for første gang skal være rigsforstander. Dermed skal Mary i dronningens og kronprinsens fravær varetage forpligtelserne som statsoverhoved.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden