28. apr. 2016
Af af Ulrik

VIDEO: Kronprinsesse Mary mødte de afrikanske kvinder

Der var fokus på kvinders rettigheder i landdistrikterne udenfor Burkina Fasos hovedstad Ouagadougou, hvor kronprinsesse Mary mødte unge kvinder og fik en ged af den lokale høvding. Se videoen med reportagen og interviewet med kronprinsesse Mary.

Kronprinsesse Mary oplevede lidt af hvert på sin første arbejdsdag i det vestafrikanske land Burkina Faso, hvor hun i selskab med udenrigsminister Kristian Jensen havde en vigtig mission: Der skulle sættes fokus på kvinders rettigheder i det mandsdominerede samfund.

Kronprinsesse Mary besøgte et par landsbyer og kom helt tæt på mange unge mødre og deres babyer, ligesom hun også gik i dialog med unge kvinder om omskæring. Også de unge mænd fik kronprinsesse Mary en snak med om familieplanlægning, kønsroller og prævention.

Mors Dag: Glæd din mor i 6 eller 12 uger og få 2 biografbilletter

Gave til kronprinsesse Mary

Midt i alvoren var der i anledning af det fine danske besøg afrikansk landsbyfest i Kamsé, hvor Mary og minister Kristian Jensen inden afgang fik et par flotte gaver. Det var den lokale landsby-høvding, der på vegne af hele byen var gavmild og bød Mary på en lille overraskelse. Hun fik en ged, mens ministeren blev fire høns rigere. Kronprinsessen og ministeren havde også et par gaver med. En masse fine fodbolde, som byens unge kunne spille med.

Se kronprinsesse Mary med sin nye ged og hør hende fortælle om sin første dag i Burkina Faso, hvor både hun og minister Kristian Jensen nød at sidde med små babyer i armene.

LÆS MERE: Kronprinsesse Mary og børnene svingede godt sammen

Læs mere om: