9. apr. 2018
Af Marianne Singer

VIDEO: Kronprinsesse Mary nød varmt møde med jordansk prinsesse

Stemningen var hjertelig, da kronprinsesse Mary talte om vigtige emner med den jordanske prinsesse, Dina Mired af Jordan, under stort, international WHO-møde i København.

En glad og morgenfrisk kronprinsesse Mary holdt en engageret åbningstale til den store, internationale WHO-konference om finansieringen af kampen mod ikkesmitsomme folkesygdomme som diabetes, kræft og hjerte-kar-sygdomme.

Blandt de mange højtstående repræsentanter i Tivoli Congress Center i København var også prinsesse Dina Mired af Jordan, som er præsident for Union for International Cancer Control, der kæmper mod kræft på globalt plan.

Roste kronprinsesse Mary

Efter at have lyttet til flere taler og mødt unge talenter fra forskellige lande gav kronprinsesse Mary sig tid til et møde med sin jordanske kollega, hvis mand, prins Mired bin Ra'ad Bin Zeid, er fætter til Jordans kong Abdullah.

Efterfølgende roste prinsesse Dina Mired af Jordan danske kronprinsesse Mary, som hun også håber på at kunne samarbejde med fremover.

Massiv udfordring

Hvert år dør 40 millioner mennesker af såkaldte ikkesmitsomme sygdomme (NCD), og det er en global prioritet at tackle den massive udfordring på området og nå FN’s verdensmål om netop at reducere for tidlige dødsfald med en tredjedel inden 2030.

På mødet i København, der varer fra den 9. til den 11. april, vil delegerede fra WHO-medlemsstater, udviklingsagenturer, FN-agenturer, NGO'er, akademier, filantroper og erhvervsorganisationer undersøge nye måder at løse udfordringen med finansieringen af kampen mod ikkesmitsomme sygdomme.

Læs mere om: