VIDEO: Mary: Mine børn kender til min sorg

Se også:

En ærlig og åben kronprinsesse Mary fortalte i forbindelse med en stor mediekonkurrence, hvordan hun har fortalt sine egne børn om tabet af sin mor.

Det handlede om de svære emner sorg, død og alvorlig sygdom, da kronprinsesse Mary som formand for Mary Fonden besøgte 7. A på Frydenhøjskolen i Hvidovre.

Ligesom mange andre skoleklasser arbejde eleverne lige nu med de tunge, men relevante temaer i forbindelse med deres deltagelse i Mediekonkurrencen for skoler med overskiften "Døden er da noget, vi taler om". 

Engageret kronprinsesse Mary

Kronprinsesse Mary var dybt engageret i børnenes projekt fra første sekund, hun trådte ind i klasserummet, hvor de spændte elever lyttede til en flot tale af kronprinsesse Mary, inden den kongelige gæst satte sig ned for at høre om elevernes arbejde. 

Efterfølgende fortalte kronprinsesse Mary, hvordan hun taler med sine egne børn om døden. 

- Så naturligt som muligt. Jeg har selv mistet, så mine børn kender selvfølgelig til mit eget tab. De har ikke mødt min mor, men de kender til det tab igennem mig. Så det er på en naturlig måde og det er en del af livet. Det er noget, vi skal være åbne om. Vi skal kunne dele de svære følelser med andre. Og vores omgivelser skal kunne omfavne os, også  i den svære periode, vi er i. Så vi prøver at være åbne om det, at de tør at stille spørgsmpål ind til døden og vise omsorg overfor andre, der har mistet, lød det ærligt fra kronprinsesse Mary.

Stor konkurrence 

Mediekonkurrencen, der i 2019 finder sted for syvende gang, foregår fra uge 38 til 46. 

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Her får 6. 10. klasser landet over mulighed for at dykke ned i de journalistiske genrer og agere nyhedsredaktion med livet og døden som omdrejningspunkt. 

Mediekonkurrencen for skoler arrangeres hvert år af Politiken, Ekstra Bladet og Jyllands-Posten, i år i samarbejde med Mary Fonden, Børn, Unge & Sorg og Østifterne.  

Lyt til udsendelsen "Mary: Rejsen til et kongeligt liv" fra Danmarks royale podcast herunder og find endnu flere udsendelser ved at klikke her.

Listen to "Mary: Rejsen til et kongeligt liv" on Spreaker.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden