VIDEO: Regentparret fik fornem modtagelse i Beijing

Dronning Margrethe og prins Henrik er ankommet til Kina.

Dronning Margrethe og prins Henrik er ankommet til Kina.

Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Dronning Margrethe og prins Henrik har indledt fem hektiske dage i Kina.

Dannebrog var helt til tops sammen med de røde kinesiske flag, da dronning Margrethe og prins Henrik i dag blev modtaget af Kinas præsident XI Jinping i Beijing. Dermed indledte de fem dages statsbesøg, der har et hektisk og meget spændende program.

BILLED-BLADET er med på hele turen rundt til tre store  kinesiske byer, Beijing, Nanjing og Shanghai.

Det så flot ud, da regentparret ankom til Den Himmelske Freds Plads, der er verdens største plads. Her ventede præsidenten og hans kone Peng Ljuan, der er tidligere sangerinde.

Æresgarde og statsbanket

Først blev de to nationalmelodier spillet, og dernæst skridtede dronningen en fornem æresgarde af, der stod opstillet foran 25 ildrøde faner. Derpå spillede det store militærorkester, mens en kanonsalut gjaldede over hele pladsen.

Prins Henrik var nobel i mørkt jakkesæt, og dronning Margrethe flot i en klar, blå frakke. Derunder bar hun en helt ny kjole, syet i skjortekjolefacon af silkestof med kinesisk mønster. Det var en flot gestus til de kinesiske værter.

Efter den farverige modtagelse skulle der underskrives 10 aftaler mellem danske og kinesiske ministre, mens dronningen og præsidenten kiggede på fra et lille podie.

Til slut indbød præsident XI Jinping og fru Peng Ljuam til statsbanket i Folkets Stor Hal, der virkelig er meget stor og har et samlet areal på 170.000 kvadratmeter.

Fredag bliver en hektisk dag for regentparret, de har 10 forskellige punkter på deres stramme program.

Se videoen fra modtagelsen her:

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden