27. aug. 2019
Af Dorte Quist

VIDEO: Så er auktionen over prins Henriks enorme samling i gang

Auktionslokalet hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner i Bredgade var stopfyldt og budene fløj gennem luften, da prins Henriks samlinger af afrikanske træfigurer og asiatiske jader var på auktion.

Auktionarius Jesper Bruun Rasmussen spøgte med, at han havde sørget for afrikansk tropevarme i det stopfyldte auktionslokale, så temperaturen matchede auktionens tema; nemlig afrikanske træfigurer, da han åbnede den tre dage lange auktion onsdag eftermiddag.

Enorm interesse

Auktionen har onsdag og samt de første par timer af torsdagens auktion fokus på prins Henriks mange afrikanske træfigurer, mens resten af auktionen torsdag og hele fredagen - også fra kl.15 - er det prinsgemalens mange jadefigurer, der skal under hammeren.

Der har været en stor forhåndsinteresse for prinsens samling, og der bydes både fra salen og over telefon, men nok især fra livebiddig, som alle kan følge via auktionsfirmaets hjemmeside ... og måske endda selv give et bud med.

Se videoen med den varme åbning af åbningen af auktionen over prins Henriks enorme samling af afrikansk og asiatisk kunst.

Læs mere om: