23. mar. 2016
Af Trine Larsen

VIDEO: Se det restaurerede kongelige festkøkken

Indtil for 10 år siden dannede det kongelige festkøkken på Christiansborg rammen om alle de kongelige fester i Riddersalen. Nu er køkkenet åbnet for offentligheden. Kom med på en rundvisning i det imponerende køkken her.

Det kongelige festkøkken i kælderen under Christiansborg har fået en gennemgribende renovering. Det står nu funklende, fint og frit tilgængeligt for offentligheden.

Dronning Margrethe har nemlig givet lov til at åbne køkkenet, der siden det blev indviet i 1928 har dannet rammen om store gallafester i kongehuset. Således også Christian X's 25 års regeringsjubilæum, som blev fejret 15. maj 1937 og som udstillingen Det Kongelige Festkøkken tager udgangspunkt i.

Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til!

Udstillingen er nemlig iscenesat, som det var til kongens jubilæum, hvor 275 gæster var inviteret til den store kongelige fest, hvor menuen bestod af:

Suppe Ambassadeur

Fisketungefilet à la Nantua

Oksemørbrad Bouquetière

Kylling Parisienne

Is Royale

Hvordan det blev fremstillet, uden køleskab og fryser kan ses i denne video, hvor formidlingsmedarbejder ved Nationalmuseet Mirja Thaulow viser rundt og fortæller om dét, der er Europas største kobbersamling på godt to ton og som dronningen naturligvis selv indviede.

Udstillingen er permanent og der er åbent alle ugens dage fra 10-17. Entréen er 50 kr.

VIDEO: Se dronningens nye, smukke arbejdsværelse

Læs mere om: