Fredag, 27. november 2020 - af Trine Larsen

Video: Se dronningen i topform

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Dronning Margrethe var i storform, da majestæten - iført mundbind- ankom til Ny Carlsberg Glyptoteket for at deltage i festlighederne, da Selskabet for Naturlære uddelte deres fornemme guldmedalje, kaldet H.C. Ørsted medaljen i anledning af 200 året for Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen.

Det var en stor dag for Selskabet for Naturlærens Udbredelse, da dronning Margrethe deltog i selskabet fornemme overrækkelse af H.C. Ørsteds guldmedalje.

Guldmedaljen opkaldt efter Danmarks store fysiker, gives for såkaldt "større værdifuldt arbejde" og "fremragende videnskablige arbejder".. Og den fornemme medalje er da også kun uddelt 18 gange i de 111 år, den har eksisteret og uddelt til bl.a Niels Bohr.

I dag kunne dronning Margrethe så i Ny Carlsberg-fondens festsal på Glyptoteket, uddele guldmedaljen i fysik og det tilhørende rejselegat på 75.000 kr. til den amerikansk-fødte professor Charles M. Marcus, der forsker i kvante-elektronik ved Niels Bohr-institutet på Købnhavns Universitet og leder af Microsoft Quantum Lab. i København.

Professor Markus, der er den første udenlandske modtager af H.C. Ørsted Guldmedaljen, er opvokset i Californien, og har arbejdet på både Stanford og Harvard Universiteterne, inden han for 13 år siden flyttede til Danmark for at arbejde som videnskabsmand. Et arbejde som er kendt verdens over og som i går blev understreget yderligere, da dronning Margrethe overrakte Charles M. Markus den store æresbevisning.

 

Se i videoen her, hvordan det foregik.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden