Søndag, 27. maj 2018 - af Ulrik Ulriksen

VIDEO: Se Frederik og Mary få en fantastisk modtagelse af dronning Margrethe

I Drabantsalen tog dronning Margrethe varmt imod kronprinsparret, da de ankom til gallataffel ovenpå en smuk karettur gennem København.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary fik en varm modtagelse af dronning Margrethe i Drabantsalen, da de ankom til gallataffel på Christiansborg Slot i anledning af kronprinsens 50-års fødselsdag. Det var en perfekt indledning på en stor festaften.

Mange udenlandske kongelige

En festaften, der også bød på en smuk karettur gennem København for kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

Mens kronprinsparret tog hul på deres karettur, ankom de udenlandske kongelige gæster til Drabantsalen på Christiansborg Slot.

Sveriges kong Carl Gustaf og dronning Silvia kom først af de udenlandske gæster, og så fulgte Hollands kong Willem-Alexander og dronning Maxima. Derefter ankom Belgiens kong Philippe og dronning Mathilde, efterfulgt af Luxembourgs storhertug Henri og storhertuginde Maria Teresa. Islands præsident, Gudni Th. Johansson, og hans fru Eliza Reid deltog i den royale ankomst efterfulgt af Sveriges kronprinsesse Victoria og prins Daniel samt Norges kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit og prins Alois af Liechtenstein og prinsesse Sophie. 

Prins Joachim gjorde en fornem entré i Drabantsalen med sin prinsesse Marie og 18-årige prins Nikolai. 

Frederik fik en overraskelse på karetturen

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary fik en fin overraskelse på karetturen, da de nåede til Kongens Nytorv og Hotel d'Angleterre. Her fik kronprins Frederik en smuk blomsterbuket med symbolsk betydning. Blomsterne var symbol på Frederiks danske og franske aner og var samtidig en hilsen til afdøde prins Henrik.

En fantastisk aften

Det var en fantastisk aften med Frederik, Mary og Hendes Majestæt Dronning Margrethe i hovedrollerne. Husk, at du får alle de mange billeder fra galataflet i næste uges særudgave af BILLED-BLADET med det hele fra kronprins Frederiks 50-års festuge.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden