3. dec. 2019
Af Ulrik Ulriksen

VIDEO: Se kronprinsesse Mary få den sødeste overraskelse

Under sit arbejdsbesøg til Indonesien har kronprinsesse Mary fået mange gode oplevelser. Sådan var det også, da Mary var i aktion i Jakarta og i Yogyakarta på Java. Dagen bød på en sød overraskelse.

Kronprinsessen og Executive Director for UNFPA Natalia Kanem besøgte på arbejdsdag nummer to i Indonesien den indonesiske forening for jordemødre. I forbindelse med besøget var der dialog om blandt andet kvindelig omskæring, som på trods af at være ulovligt stadig praktiseres på baggrund af traditioner og religiøs fortolkning.

Kronprinsessen mødte både jordemødre, gravide kvinder, unge mødre og små børn på klinikken, En lille dreng hilste sødt, kærligt og meget galant på kronprinsessen og overraskede hende med at tage hendes hånd og kysse den.

Mary fortalte

Vi talte med kronprinsessen, inden hun forlod det særlige sted i en af hovedstaden Jakartas forstæder. Hør i denne video, hvad hun fortalte om mødet med indonesiske kvinder.

Fløj til Java

Kronprinsessen, udviklingsminister Rasmus Prehn og Executive Director for UNFPA Natalia Kanem fløj senere samme dag til Java og caféen Peacumber Coffee, hvor der er opstillet et eksempel på en mobil sundhedsklinik.

De mobile klinikker er et af UNFPA’s tiltag til fordel for adgang til prævention i Indonesien.

Læs mere om: