13. mar. 2019
Af Trine Larsen

VIDEO: Ung garder overrasket med Dronningens Ur

Dronning Margrethe uddeler to gange om året "Dronningens Ur" til en garder, der har udvist exceptionelt overskud og dygtighed i tjenesten - samt været en forbilledelig kammerat. I dag uddelte majestæten "Dronningens Ur" til garder Simon Thinggaard Hansen fra Rodskov.

Der var både rosende ord fra dronningen, et kongeligt håndtryk og et fint Georg Jensen-ur til garder Simon Thinggaard Hansen, da han blev kaldt ud af geleddet og hædret foran alle sine kammerater og befalingsmænd på Livgardens kaserne ved Rosenborg Slot.

Roligt og hjælpsomt væsen

Garder Hansen fik uret for sin store faglighed, hans rolige og hjælpsomme væsen og ydmyge personlighed, som har gjort ham vellidt og respekteret, mens han har aftjent sin værnepligt.

Drømmen er at søge ind på medicinstudiet efter endt værnepligt, men en karriere indenfor Forsvaret ligger heller ikke fjernt.

- At få denne store ære i dag, Dronnings Ur, får jo én til at overveje det yderligere. For det har i hvert fald været en fed oplevelse, især kammeratskabet er fantastisk, men når det er sagt, så har det også været hårdt. Men det er jo en del af uddannelsen, at blive presset og dét, der udvikler os. Dog havde jeg slet ikke ventet det her, det er en meget stor ære, sagde garder Simon Thinggaard Hansen, som du her på videoen kan se, få uret af dronningen efter at hun havde inspiceret Den Kongelige Livgarde på kasernen i Gothersgade.

Læs mere om: