1. jun. 2021
Af Trine Larsen

Videohilsen: Godt nyt fra prinsesse Marie

Prinsesse Marie
Foto: Hanne Juul
Prinsesse Marie sender i dag en videohilsen fra Frankrig, og der er godt nyt fra prinsesse Marie. Som protektor for AIDS-fondet ønsker prinsessen tillykke med etableringen af et nyt såkaldt "Checkpoint", der er AIDS-fondets højt specialiserede sundhedstilbud og testcenter for unge ml 15-29 år. Prinsessen sender i videoen et stærkt budskab.

- Det seneste år har med Covid-19 har understreget vigtigheden i, at vi passer på os selv og dem omkring os. Og det har vist, hvad vi kan gøre, når vi står sammen. De erfaringer, som det seneste år har givet os, skal vi tage ved lære af, og vi skal stadig passe på os selv og hinanden, lyder prinsesse Maries budskab i den nye video.

Prinsessen tilføjer, at det også gælder, når det handler om mental og seksuel sundhed. Og derfor glæder det prinsessen, der er protektor for AIDS Fondet, at tallene af HIV-smittede i Danmark går den rigtige vej.

- I dag er der færre, der får diagnosen HIV. Man kan også leve et sundt og almindeligt liv med HIV, og vi nærmer os målet, at der ingen nye HIV-tilfælde er i 2030. Men der er desværre en støt stigning i antallet af andre seksuelle sygdomme, og dét skal vi tage alvorligt, er prinsessen klare budskab.

- Derfor har AIDS-Fondet etableret "Checkpoints" i fire af landets fem regioner, så vi kan få standset denne alvorlige udvikling. Checkpoints er et højt specialiseret tilbud, som arbejder for at styrke den seksuelle og mentale sundhed gennem test og rådgivning. Jeg er glad for at være en del af arbejdet for et mere inkluderende og mangfoldingt samfund, og jeg er glad for at kunne sige tillykke til Frederiksberg Kommune med deres nye Checkpoint, siger prinsesse Marie i videoen, som du kan se herunder:

Læs mere om: