6. jun. 2021
Af Jon Bloch Skipper / Redigeret af Malan Joensen

Vidste du det? Denne hunderace var kong Frederik 7.s favorit

Jægerspris Slot.
Jægerspris Slot.
Arkivfoto: Ritzau Scanpix
I BILLED-BLADETs kongelige brevkasse kan du hver uge læse interessante spørgsmål og svar om alt inden for den royale verden.

Kære kongelige brevkasse! Hvad er historien om Frederik 7. og broholmerhunden? Venlig hilsen Philip Larsen Kære Philip Larsen! Den er kort og godt, at både kongen og hans hustru, grevinde Danner, var særdeles glade for netop denne race, der som bekendt er opkaldt efter godset Broholm på Sydfyn, men som vistnok går langt tilbage i danmarkshistorien. På et tidspunkt havde parret flere broholmere – fortrinsvist på Jægerspris Slot, hvor kongen og grevinden helst boede. Majestæten kaldte i øvrigt alle sine broholmere "Tyrk", uanset om det var en hanhund eller tæve, mens grevindens hunde gerne hed "Holger". Som et kuriosum kan det nævnes, at kongen altid sendte sin hund ind i sit soveværelse, inden han gik i seng. For så kunne den jage spøgelser væk, inden han skulle sove. Bedste hilsner Jon Bloch Skipper Har du et spørgsmål af royal karakter, som du gerne vil have opklaret? Så kan du sende det ind til BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, der er en fast del af Danmarks royale ugeblad. Hver uge svarer historiker og royalekspert Jon Bloch Skipper på interessante spørgsmål om kongehuset, kongefamilier i ind- og udland samt mange andre spændende aspekter af den royale verden igennem historien.

Jon er forfatter til flere bøger om og med de kongelige, herunder "Tre søstre: samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie" (2008).

Send dit spørgsmål på mail til jon@billed-bladet.dk eller på post til BILLED-BLADET, postbox 602, 0877 København C. Mærk kuverten "Kongelig brevkasse".

Læs mere om: