18. feb. 2023
Af Ulrik Ulriksen

Vigtige hovedroller: Både Frederik og Victoria kommer i fokus i den kommende tid

Kronprinsesse Victoria og kronprins Frederik
Kronprinsesse Victoria og kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul
Både Danmarks kronprinspar og Sverige kronprinsessepar vil være meget synlige i næste uge til en helt speciel begivenhed.

Både Danmarks kronprins Frederik og Sveriges kronprinsesse Victoria vil indtage markante hovedroller i næste uge til et par vigtige begivenheder.

Vores dronning Margrethe skal opereres på Rigshospitalet på onsdag, mens Sveriges kong Carl Gustaf skal opereres mandag.

Herefter er både Danmarks dronning og Sveriges konge blevet rådet til at holde sig i ro et stykke tid.

Det betyder, at kronprins Frederik får travlt med flere opgaver end normalt, fordi han skal afløse dronningen, og også kronprinsesse Victoria får mere travlt hjemme i Stockholm, fordi hendes far skal komme sig over operationen.

Frederik og Victoria får travlt

Fredag deltager kronprins Frederik og kronprinsesse Mary som repræsentanter for kongehuset i Folketingets gudstjeneste i Holmens Kirke i forbindelse med årsdagen for Ruslands invasion af Ukraine.

Fredag den 24. februar 2023 er det således et år siden, at Rusland invaderede Ukraine.

For at understrege Folketingets opbakning til Ukraine og støtte til det ukrainske folk markerer Folketinget årsdagen med en gudstjeneste i Holmens Kirke.

Også i Sverige er der i samme dag og i samme anledning en gudstjeneste i Slottskyrkan på det kongelige slot i Stockholm, og her deltager dronning Silvia, kronprinsesse Victoria og prins Daniel, Prins Carl Philip og prinsesse Sofia.

Læs mere om: