17. maj. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Vigtigt møde på Amalienborg: Kronprinsesse Mary er bekymret

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Lars H. Laursen
Ved et møde på Amalienborg drøftede kronprinsesse Mary og udviklingsminister Rasmus Prehn nogle af de globale udfordringer, vi står over for i forbindelse med piger og kvinders rettigheder.

Kronprinsesse Mary og udviklingsminister Rasmus Prehn holdt forleden et vigtigt møde på Amalienborg, hvor de blandt andet tale om nogle af konsekvenserne af coronakrisen.

Mary og ministeren talte om, hvordan den globale sundhedskrise rammer kvinder og piger og forringer deres muligheder for at forbedre deres forhold.

Kronprinsesse Mary talte om børneægteskaber

Kronprinsessen og Rasmus Prehn drøftede nogle af de kortsigtede og langsigtede konsekvenser af Covid19-krisen for piger og kvinders hverdag rundt omkring i verden.

I den forbindelse var der særlig fokus på samtaler om uddannelse, vold, mødredødelighed, børneægteskaber, uønskede graviditeter.

Fælles bekymring

- Vi talte også om vores fælles bekymring for risikoen for, at vi taber de fremskridt for piger og kvinder, der er opnået indtil nu. Og om vigtigheden af at have fokus på, hvordan pandemien specifikt rammer piger og kvinder, lyder det fra kronprinsesse Mary i et opslag på kongehusets sociale medier.

På arbejdsrejse til Indonesien

Kronprinsesse Mary og udviklingsministeren har sidste år på internationale konferencer i Danmark og i Kenya samt med en travl arbejdsrejse til Indonesien sat fokus på reproduktiv sundhed samt piger og kvinders rettigheder.

BILLED-BLADET nr. 20
Foto: Hanne Juul

Læs mere om: