13. okt. 2017
Af Juliane Olsen

Dronning Margrethe og dronning Sonja til opera sammen

Dronning Sonja og dronning Margrethe
Dronning Sonja og dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Der bliver anledning til kongeligt besøg, når DR Koncerthuset den 3. november indbyder til operagalla.

Dronning Margrethe og dronning Sonja vil være at finde blandt gæsterne, når DR SymfoniOrkestret fredag den 3. november inviterer til operagalla i DR Koncerthuset.

En række prisvindende unge operasangere vil denne aften synge for de kongelige gæster og det øvrige publikum. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Koncerten er et samarbejde med en af verdens mest prestigefyldte sangkonkurrencer, den norske Dronning Sonja Internationale Musikkonkurrence.

Unge solister vil synge for dronninger

Blandt solisterne er nye og tidligere prisvindere, som gør sig godt på verdens førende operascener.

Heriblandt er den norske tenor Bror Magnus Tødenes, der fik sin professionelle operadebut som kun 21-årig.

Han har allerede indsunget et kritikerrost soloalbum og er nu som 23-årig tilknyttet et af verdens fineste operahuse, Wiener Staatsoper.

Dronningerne mødes om fælles interesse

Desuden vil den dansk-franske sopran Elsa Dreisig også være tilstede, og hun er ligeledes blevet spået en stor international karriere.

Gallakoncerten sendes direkte på DR P2, og denne aften får de to dronninger altså mulighed for at mødes om deres fælles interesse.

Dronning Margrethe og dronning Sonja interesserer sig begge for både billedkunst og musik og har tidligere ledsaget hinanden ved officielle kulturelle begivenheder.

Læs mere om: