15. jul. 2016
Af Henrik Salling

Dronning Margrethe: Vi er dybt bedrøvede

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Efter den tragiske begivenhed i Nice sender dronning Margrethe og prins Henrik og resten af de europæiske kongehuse nu kondolencebreve til Frankrig.

Fra de fleste af Europas kongehuse strømmer det ind med kondolencer til Frankrig efter angrebet i Nice torsdag aften, hvor 84 mennesker ifølge de foreløbige meldinger er omkommet, og mange er sårede.

Dronning Margrethe og prins Henrik har sendt følgende til det franske folk og præsident Hollande:

"Vi er dybt bedrøvede over angrebet i Nice i nat på den folkemængde, der fejrede den franske nationaldag og de idealer, som Frankrig repræsenterer.

Modtag derfor, hr. præsident, vores dybeste medfølelse til Dem og til de efterladte familier, til de sårede og til det franske folk."

VIDEO: Kronprins Frederik og prinsesse Marie kæmpede med tårerne

Kondolencer fra Sverige, Holland og Belgien

Fra kong Carl-Gustaf og dronning Silvia er følgende sendt til Frankrig:

"Dronningen og jeg vil gerne udtrykke vores dybeste medfølelse med ofrene for den frygtelige begivenhed, som har fundet sted i Nice. Vi sender vores dybeste medfølelse med familierne til ofrene og til det franske folk."

Fra prins Albert i Monaco lyder det blandt andet til den franske præsident Hollande:

"… Jeg kan forsikre dig om fuld solidaritet fra mit land, baseret på den fælles skæbne mellem Monaco og Den Franske Republik. Vi mindes ofrene med sorg og udtrykker vores dybe medfølelse for de sårede …"

Også fra Hollands konge, Willem-Alexander, er der besked til Frankrig:

"… Vores hjerte går til ofrene for angrebet i Nice. Frankrig blev ramt hårdt. Vi tænker intenst på dem, der befinder sig i sorg …"

Fra det belgiske kongepar, kong Philippe og dronning Mathilde, sendes der også dyb sympati til det franske folk.

"... Vi er dybt chokerede over det forfærdelige angreb i Nice, og Belgien føler solidaritet med Frankrig. Vore tanker går til ofrene og deres familier ..."

Grufuldt angreb

Norske kong Harald har også sendt sin og familiens dybe medfølelse til det franske folk og skriver blandt andet til præsident Hollande:

"… Jeg har med stor sorg modtaget nyheden om det grufulde angreb i Nice i går, som har resulteret i dræbte og mange sårede.

Nok engang minder en tragedie som den, der har ramt Frankrig, os om vigtigheden af at værne om vore centrale demokratiske værdier, som netop blev fejret den 14. juli.

På vegne af mig selv og det norske folk sender jeg Dem, hr. præsident, min dybeste kondolence …"

Læs mere om: