Chok-interviewet: 8 overraskende afsløringer fra Harry og Meghan

Prins Harry og hertuginde Meghan i Oprah-interviewet.

Prins Harry og hertuginde Meghan i Oprah-interviewet.

Foto: Joe Pugliese / Ritzau Scanpix
Hertuginde Meghan og prins Harry har givet historisk interview til Oprah Winfrey.

Meghan og Harrys interview med Oprah Winfrey har sendt chokbølger gennem verden mandag, efter det blev vist søndag aften lokal L.A.-tid.

Kommentatorer og royale fans er mildt sagt lamslåede over, hvor mange private oplysninger, Meghan og Harry deler med omverdenen. 

Det britiske kongehus plejer ikke at tage til genmæle i sådanne sager, og pt. er der ingen officiel reaktion fra dem vedrørende Oprahs interview. Om der er planer i kongehuset om at offentliggøre en udtalelse om interviewet vides ikke. 

Herunder er en oversigt over de mest opsigtsvækkende afsløringer fra interviewet:

Bekymring for hudfarve

En af de mest chokerende detaljer drejer sig om sønnen Archie Harrisons hudfarve. Parret fortæller, at et unavngivent medlem af kongefamilien angiveligt havde udvist "bekymring" for Archies hudfarve, inden han var kommet til verden. Harry og Meghan vil ikke fortælle, hvilket familiemedlem, der er tale om, men at vedkommende talte med Harry om det, som så fortalte det videre til Meghan. Harry udtaler blandt andet i interviewet:
- Det var akavet. Jeg var lidt chokeret.

Bekymret for Archies sikkerhed

Meghan var bekymret for Archie Harrisons sikkerhed, og hvordan han ville blive beskyttet, efter det angiveligt var kongehuset, der havde besluttet, at han ikke skulle have en prinsetitel til at begynde med. Ifølge ITV er Archie, der er nr. 7 i den britiske arvefølge, ikke berettiget til en sådan titel pga. en over 100 år gammel regel fra kong George V. Når og hvis prins Charles bliver regent, vil Archie Harrison dog automatisk være berettiget til at kalde sig "Kongelig Højhed" og prins. 

Meghans selvmordstanker

Meghan fortæller, at hun på et tidspunkt fandt tilværelsen så svær, at hun "ikke længere havde lyst til at leve". Det var meget svært for hende at fortælle om sine tanker til prins Harry, men hun fik det gjort i januar 2019, inden de skulle på en officiel opgave i Royal Albert Hall. Harry og Meghan prøvede at bevare en professionel attitude og smile sig igennem aftenen, men de var begge meget kede af det, og Meghan græd, hver gang lyset i salen blev dæmpet. Ifølge Meghan gik hun til kongehuset og fortalte, at hun havde brug for hjælp, men hun fik angiveligt at vide, at det ikke var muligt. 
 

Harrys forhold til far

Prins Harry fortæller, at prins Charles angiveligt brød kontakten til ham og simpelthen holdt op med at tage telefonen, da Harry og Meghan boede i Canada og besluttede, at de ville træde tilbage i det britiske kongehus. Harry siger derudover, at prins Charles’ svigt og håndtering af sagen ville have gjort Harrys afdøde mor Diana både vred og ked af det, men at han altid vil elske sin far, selvom forholdet for tiden er smertefuldt. Harry udtaler også, at han vil gøre alt hvad han kan for at forbedre forholdet til sin far.

Harrys forhold til William

Harry bekræfter i interviewet, at forholdet til William kunne være bedre lige pt., men han understreger, at han elsker sin bror uendeligt højt. - Vi har været igennem et helvede sammen. Jeg mener, vi har en fælles oplevelse. Men, som du ved, lever vi forskellige liv nu.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Meghans forhold til dronningen

Meghan taler meget varmt om dronningen i interviewet, hvor hun blandt andet fortæller, at dronning Elizabeth ofte har et lille tæppe over benene, når hun kører bil, og netop dette tæppe tilbød dronningen at dele med Meghan under et fælles arrangement. 
- Dronningen har altid været vidunderlig sød mod mig. Jeg har altid elsket at være i hendes selskab, siger Meghan ifølge Hello Magazine i interviewet. Derudover fortæller hun, at dronningen forærede hende nogle perleøreringe og en matchende halskæde i gave.

Skænderiet med Kate

I kølvandet på Harry og Meghans bryllup i maj 2018 opstod et rygte om, at Meghan angiveligt skulle have fået Kate til at græde i forbindelse med bryllupsforberedelserne. Det skulle være sket under en prøvning af brudebørnenes tøj - Kate og Williams børn prins George og prinsesse Charlotte var brudepige og brudesvend ved det stort anlagte bryllup. 
 
Angiveligt skete der det stik modsatte: At Kate skulle have fået Meghan til at græde. Meghan understreger, at der ikke var tale om en "konfrontation" og vil ikke gå i detaljer med, hvad det præcist drejede sig om, men at Kate undskyldte og sendte blomster til Meghan bagefter. Meghan fortæller også, at Kate er "et godt menneske", men at det var hårdt for Meghan at blive beskyldt for noget, hun ikke gjorde.  
 

Gift tre dage før

Parret var angiveligt allerede gift, da de gik op ad kirkegulvet i St James' Chapel i Windsor den 19. maj 2018. Harry og Meghan ville gerne holde deres personlige bryllupsløfter hemmelige for offentligheden, så derfor mødtes de tre dage inden det officielle bryllup med ærkebiskoppen af Canterbury og blev viet hjemme i deres have. 
 
Oprah Winfreys interview med Harry og Meghan kan ses på Viafree.
 
 

Kilder: Hello Magazine, ITV, Mirror, Daily Mail, BBC.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden