Mandag, 23. januar 2017 - af Juliane Olsen

De unge britiske kongelige sætter fokus på psykiske sygdomme

Prins William, hertuginde Catherine og prins Harry

Prins William, hertuginde Catherine og prins Harry

Foto: AOP
Prins William, hertuginde Catherine og prins Harry sætter fokus på mental sundhed i forbindelse med en stor velgørenhedskampagne.

Trekløveret prins William, hertuginde Catherine og prins Harry var tirsdag gået sammen om at holde en stærk tale om psykisk sundhed.

Prins William sparkede aktiviteterne i gang ved at sige, at psykisk sundhed er vigtig for alle, og at den er mindst lige så vigtig som fysisk velvære.

Prins George og prinsesse Charlottes far opfordrede folk til at sige det højt og bede om hjælp, når de har behov for det.

To hoveder er bedre end et

Den kongelige trio deltog i en orientering på Institute of Contemporary Art i London for at skitsere den næste fase i deres Heads Together-kampagne.

- Vi har oplevet, at to hoveder er bedre end et, når vi har at gøre med psykiske problemer. Udfordringen er, at alt for mange ikke ved, hvordan de skal tage det første skridt og bede et andet menneske om hjælp, siger hertuginde Catherine i talen.

LÆS MERE: Prins William takker for tiden som helikopterpilot

Ifølge Hello Magazine understregede prins William, hertuginde Catherine og prins Harry behovet for at tackle stigmatiseringen og ændre den måde, vi omtaler om psykiske lidelser.

Mennesker lider i stilhed

Det at tale med et andet mennesker er nemlig ifølge dem et positivt og selvsikkert skridt at tage, men desværre har der efter prinsens opfattelse længe været fokus på hellere at bide tænderne sammen.

Som et resultat heraf har for mange mennesker lidt i stilhed for længe, og effekten kan være ødelæggende.

Prins William fortsatte desuden med at sige, at det ikke er nogen overdrivelse, at enkle samtaler kan være livsændrende.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden