Derfor blev prins Philips kiste transporteret i en Land Rover

Foto: Ritzau Scanpix og MEGA
Rustvognen ved prins Philips begravelse er ikke som de fleste andre.

Prins Philip har selv været med til at planlægge sin begravelse, der finder sted lørdag d. 17. april i Windsor, og blandt de mange detaljer i hans minutiøse planlægning er den særlige rustvogn, der transporterer hans kiste. 

I 2003 begyndte arbejdet med at special-designe Land Rover Defenderen, der i dag udgør prinsens rustvogn. 

Blandt prins Philips ønsker til bilen var, at dele af bagendens tag fjernet. Der blev desuden designet specielle gummi- og metal-"stoppere", der sikrer, at kisten kan stå fast. 

Prins Philip, der i 13 år var en del af det britiske militær, fik malet bilen i en mørk bronze grøn, der traditonelt bruges på mange militære køretøjer. 

Bilen blev kørt af soldater fra the Royal Electrical and Mechanical Engineers (den kgl. korps af elektro- og maskiningeniører red.), hvor prinsen var oberst. 

Fulgt af familien

Under processionen fra Windor Castle til St. George's Chapel gik prinsens fire børn prins Charles, prinsesse Anne, prins Andrew og prins Edward lige bag den grønne Land Rover, hvorpå kisten lå. Bag rustvognen gik nogle af prinsens børnebørn og svigerbørn. 

Mens kisten og Land Roveren blev fulgt af gående børn og børnebørn, deltog prinsens enke, dronning Elizabeth, ikke i den gående procession, men kørte i den kongelige Bentley. 

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden