27. jul. 2016
Af Juliane Olsen

Dronning Elizabeth beundrede udstilling af sine kjoler

Dronning Elizabeth
Dronning Elizabeth
Foto: AOP
I sidste uge åbnede en særudstilling med dronning Elizabeths smukke kjoler på Buckingham Palace. Nu har den britiske monark fået en privat rundvisning.

Fot at ære dronning Elizabeths stil og som en del af fejringen af hendes 90-års fødselsdag er der netop åbnet en udstilling på Buckingham Palace i London.

Den består af nogle af dronningens mest ikoniske rober og hedder: "Fashioning a Reign: 90 Years of Style from The Queen's Wardrobe". Udstillingen på Buckingham Palace fortsætter indtil 2. oktober.

LÆS MERE: Dronning Elizabeth besøgte "Game of Thrones"-kulisser

Dronning Elizabeth har altid båret britisk design og har sin egen designer, der kreerer de fleste af hendes fantastiske, farverige beklædninger. Udstillingen er derfor også en hyldest til britiske designere, blandt andre Sir Normann Hartnell, som designede to af de helt store rober: dronningens brudekjole og den gallakjole, hun bar under hermelinskåben til sin kroning.

Fødselsdagskjolen er med

På udstillingen vises et bredt udsnit af næsten et helt århundredes royale klædedragter, lige fra dronning Elizabeths dåbskjole over hendes brudekjolen til den kjole, hun bar til sin 90-års fødselsdag tidligere på året.

Dronning Elizabeths kjoleudstilling
Foto: AOP

Dronningen har selvfølgelig fået en særlig personlig rundvisning på udstillingen. Her fik hun lov til at genopleve tøj, som hun har båret gennem de mange årtier.

Overalls fra 2. Verdenskrig

Med i udstillingen er både gallakjoler, militærtøj, kjoler fra statsbesøg og internationele rejser samt tøj, båret til familiebegivenheder.

Blandt de berømte klædestykker er også et par overalls, som dronning Elizabeth bar under 2. Verdenskrig.

Læs mere om udstillingen på Buckingham Palaces hjemmeside.

Læs mere om: