Onsdag, 24. februar 2016 — af Maria Rode Olsen

Dronning Elizabeth får ny toglinje opkaldt efter sig

dronning Elizabeth
Dronning Elizabeth.
Foto: AOP
En nytogbane i London har fået navnet "Elizabeth line" til ære for dronning Elizabeth. Det var dronningens selv med til at afsløre, da hun tirsdag morgen besøgte ombygningen ved Bond Street station i London.

Den engelske dronning Elizabeth modtog en kæmpe ære, da hun tirsdag den 23. februar besøgte byggepladsen for en ny transportmulighed i London. 

Her blev det afsløret, at strækningen tværs gennem London, som de nye og hurtigere tog skal køre, hedder "Elizabeth line" til ære for den 89-årige dronning. 

Det var Londons borgmester, Boris Johnson, der fik ideen til at opkalde linjen efter dronningen. 

- Dronning Elizabeth har ydet en ekstraordinær indsats for vores land i en hidtil uset lang periode, så det er kun rigtigt, at hun bliver æret med en levende hyldest, der vil vare i århundreder, sagde Boris Johnson. Det skriver hellomagazine.com.

"Elizabeth line" er den mest radikale ændring for Londons undergrundsnetværk siden "Jubilee line" blev åbnet i 1979 i anledning af dronning Elizabeths 25-års jubilæum på tronen.

LÆS MERE: Dronning Elizabeth rørt af sødt brev fra sin far

Dronning Elizabeth klædt på til lejligheden

Dronning Elizabeth var klædt i en smuk lilla kjole med matchende hat, og det passede perfekt til dagens begivenhed.

Sammen med navneafsløringen modtog dronningen nemlig også linjens logo, som er den klassiske cirkel med navnet printet vertikalt igennem, som London transport bruger på deres stationer og transportmidler, i samme lilla farve som dronningens tøj.

Navnet bliver officielt, når linjen åbner for drift gennem det centrale London. Det forventes at ske i år 2018.

Gå ikke glip af en nyhed eller en fordel. Klik her og meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev!

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden