Dronning Elizabeth fortsætter med fuldt program

dronning elizabeth

Dronning Elizabeth.

Foto: AOP

Buckingham Palace understreger i meddelelsen om prins Philips pension, at dronning Elizabeth ingen planer har om at træde tilbage.

Søndag, 7. maj 2017 - af Marianne Singer

"Hendes majetæt vil fortsætte sit fulde program af officielle pligter med støtte fra de andre medlemmer af den kongelige familie."

Buckingham Palace understreger i deres annoncering af prins Philips kommende pension, der blev udsendt torsdag morgen, at 91-årige dronning Elizabeth fortsætter med sit kongelige arbejde som hidtil. 

Et helt livs tjeneste

Allerede som 21-årig deklarerede dronning Elizabeth i en transmitteret radiotale under en officiel rejse til Sydafrika højtideligt:

”Jeg erklærer for jer alle, at hele mit liv, værende langt eller kort, vil jeg hellige mig til jeres tjeneste”.

Bakkes op af den yngre generation 

Ifølge britiske Telegraph vil dronning Elizabeth fremover især blive bakket op af prins Charles og prins William.

Prins William slutter meget passende sit job som ambulance-pilot til sommer for at blive kongelig på fuld tid med base i London. 

LÆS MERE: Dronning Elizabeth overdrager opgaver til Kate

Afgav protektioner

Dronning Elizabeth rejser ikke mere på officielle besøg i udlandet og har de senere år overladt en del kongelige pligter til den yngre generation. 

Sidste år meddelte Buckingham Palace, ifølge Daily Mail, at hun ville afgive omkring 25 af sine protektioner i forbindelse med sin 90-års fødselsdag. 

Dronning Elizabeth har dog stadig mere end 300 officielle arrangementer i sin kalender om året.