28. feb. 2017
Af Trine Larsen

Dronning Elizabeth overdrager opgaver til Kate

 Dronning Elizabeth
Foto: All Over
Englands dronning Elizabeth overlader flere og flere officielle gøremål til den yngre generation, blandt andet hertuginde Catherine.

Storbritanniens snart 91-årige monark, dronning Elizabeth er så småt begyndt at køre næste generation i stilling.

Gennem et langt liv og mere end 65 år på tronen, har dronning Elizabeth flere protektioner, end hun kan overkomme, og derfor får majestæten nu mere og mere hjælp til nogle af opgaverne, som hun trygt overlader til prins William, prins Harry og Kate.

For allerede nu står det klart, at de yngre kongeliges indsats overfor svage børn og unge og andre sårbare sjæle, med stor virkning er med til at ændre befolkningens syn på taburiserede sygdomme.

Hertuginde Catherine går i Dianas fodspor

Den diciplin var hertuginde Kates afdøde svigermor, prinsesse Diana, ekspert i, og Storbritanniens kommende dronning går allerede i hendes fodspor.

Derfor er dronningen begyndt at overlade flere af sine protektioner til den yngre generation. Protektioner, som dronning Elizabeth mener, at bl.a. barnebarnet prins William og hans hustru, hertuginde Kate, med god effekt kan skabe opmærksomhed omkring.

Også prins Harry får flere officielle pligter og protektioner, og nogle har det kongelige trekløver endda fælles.

SE BILLEDERNE: Prins Harry løb fra hertuginde Catherine og prins William

Vil forbedre børns mentale sundhed

Hertuginde Catherine er netop blevet protektor for foreningen "Action for Children", der arbejder for at forbedre børns mentale sundhed, et felt, der i forevejen ligger den 35-årige mor til to, meget på sinde.

Protektionen overtog hertuginden allerede sidste år, men først nu har hun haft tid til at besøge organisationen, høre om arbejdet og snakke med børn og forældre, som er tilknyttet Action for Children.

De kongelige er en stor gevinst

Det er en stor gevinst at have en aktiv kongelige protektor. For med den kongelige støtte, når budskaberne ofte længere ud, og har større gennemslagskraft.

I Danmark , hvor kronprinsesse Mary gennem Mary Fonden lægger et stort arbejde i børns mentale sundhed via projektet Stop Mobberi, er dét også noget, som hertuginde Kate ønsker at lægge arbejde og hjerte i, allerede inden hun bliver dronning.

Hertuginde Kate
Foto: All Over

Læs mere om: