29. nov. 2015
Af Karina Didriksen

Dronning Elizabeth fulgte i sin fars fodspor på Malta

Dronning Elizabeth og prins Philip på Malta.
Dronning Elizabeth og prins Philip på Malta.
Foto: AOP
Dronning Elizabeth har tilbragt weekenden på Malta, og her så hun lørdag en historisk mindetavle med sin far kong George VI’s navn på.

89-årige dronning Elizabeth rejste fredag på en tredages tur til Malta sammen med sin mand prins Philip, 94, sin søn prins Charles og svigerdatter hertuginde Camilla.

Den britiske monark har en nær tilknytning til Malta, fordi hun boede på øen i en kort periode, mens hun stadig var prinsesse, og hendes mand prins Philip var udstationeret på øen som officer i Royal Navy.

Dronning Elizabeths afdøde far, kong George VI, har også sat sine fødder på Malta. Det skete, da kongen under 2. verdenskrig rejste til middelhavsøen for at tildele landet den særlige udmærkelse George Cross for dets tapperhed.

LÆS MERE: Dronning Elizabeth rørt af sødt brev fra sin far

Dronning Elizabeth mindedes sin far

Lørdag besøgte dronning Elizabeth præcis den by, som hendes far besøgte for 72 år siden, havnebyen Valletta, der også er Maltas hovedstad.

Her havde den britiske dronning selv bedt om at se en mindetavle, der blev lavet for mange år tilbage for at mindes kongens besøg. Det skriver The Telegraph.

På stenen står der: ”Hans majestæt kong George VI ankom her fra HMS Aurora den 20. juni 1943 kort efter, at belejringen var ophævet”.

I dag søndag vendte dronning Elizabeth og hendes familie tilbage til England efter nogle begivenhedsrige dage på Malta.

Læs mere om: